SİVAS / İMRANLI - Atatürk İlkokulu

Kas

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası töreni okulumuzda gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı'mızın okunmasıyla başlayan törende okulumuz öğrencileri, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün hayatını, ülkemiz için yaptıklarını anlatan yazılar ve şiirler okudular. Aramızdan ayrılışının 85. yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü saygıyla, özlemle ve minnetle anıyoruz.

Kas

Kodlama haftası dolayısıyla, akıllı tahta ve dağıtılan etkinlik kâğıtları aracılığı ile öğrencilerimiz temel düzeyde kodlama çalışmaları gerçekleştirdi.

Kas

29 Ekim- 04 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası, okulumuzda da kutlandı. Kutlama programında öğrencilerimiz, Kızılay'ın kuruluşu, görevleri ve önemi hakkında bilgilendirici yazılar ve şiirler okudular.

Ekm

Sivas Valiliği himayelerinde Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen HEDEF projesi kapsamında düzenlenen, il genelindeki okullarda 31.10.2023 tarihinde 1. ders saatinde gerçekleştirilen "Okuyan Nesil" etkinliğine öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz kitap okuyarak katıldılar.

Ekm

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılında, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı okulumuzda coşkuyla kutladık. Kutlama programına İmranlı İlçe Millî Eğitim Müdürü Vekili Sayın Adem BIÇAK, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Kutlama programında öğrencilerimiz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın anlam ve önemine ilişkin yazı ve şiirler okudular. Daha sonra hazırladıkları ront gösterilerini sergilediler. Son olarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı temalı resim yarışmasında ilk üçe giren öğrencilerimizin ödüllerini almasıyla kutlama programı sona erdi. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz.

"13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Gününde" okulumuzda,

* Deprem, tahliye ve yangın tatbikatları gerçekleştirildi.

* Dünya Afet Risklerini Azaltma Günü programı gerçekleştirildi.

* Pano çalışması yapıldı.

* AFAD tarafından hazırlanan bilgilendirici film, öğrencilerimize izletildi.

Ekm

Sivas Valiliği himayelerinde Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen HEDEF projesi kapsamında düzenlenen, il genelindeki okullarda 12.10.2023 tarihinde 4. ders saatinde gerçekleştirilen "Okuyan Nesil" etkinliğine öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz kitap okuyarak katıldılar.

Ekm

ÇEDES projesi kapsamında Değerler Eğitimi Kulübünce, Ekim ayı değerleri olan "Edep, Nezaket ve Saygı" değerlerini öğrencilerimize kazandırmak amacıyla, okul koridorumuzda pano hazırlandı.

Ekm

Sivas Valiliği himayelerinde Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen HEDEF projesi kapsamında, il genelindeki okullarda 04.10.2023 tarihinde 3. ders saatinde gerçekleştirilen "Okuyan Nesil" etkinliğine öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz kitap okuyarak katıldılar.

Eyl

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Anma Programı okulumuzda gerçekleştirildi. Programda öğrencilerimiz, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Gününün anlamına ve önemine dönük yazılar ve şiirler okudular.

Eyl

2023- 2024 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası ilçemizde kutlandı. İmranlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Taşkın DOĞAN'ın, öğretmenlerin, öğrencilerin ve velilerin katılımıyla gerçekleştirilen programda, öğrencilerimiz eğitimin önemine dönük yazılar ve şiirler okudular; hazırladıkları ront ve koro çalışmalarını gerçekleştirdiler.

Eyl

2022- 2023 Eğitim Öğretim Yılında, 1. sınıfa başlayacak öğrencilerimizin uyum eğitimleri 04-08 Eylül 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecektir.

Haz

2022- 2023 Eğitim Öğretim Yılı; İmranlı İlçe Millî Eğitim Müdürü Sayın Taşkın DOĞAN'ın da katıldığı karne dağıtım töreniyle sona erdi. Öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize emekleri için teşekkür ederiz ve güzel bir yaz tatili geçirmelerini dileriz.

Haz

Sivas Valiliği himayelerinde Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen HEDEF projesi kapsamında, il genelindeki okullarda 12.06.2023 tarihinde 5. ders saatinde gerçekleştirilen Sultan Şehir Okuyor etkinliğine öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz kitap okuyarak katıldılar.

Haz

Sivas Valiliği himayelerinde, İl Millî Eğitim Müdürlüğünce yürütülen Hedef Projesi kapsamında üçüncü gezimizi , 2-A ve özel eğitim sınıflarında eğitim gören öğrencilerimizle Delice köyüne gerçekleştirdik. Köyde bulunan köy müzesi ve kütüphaneyi gezen öğrencilerimiz köyün tarihi, folklorü ve köy yaşantısı hakkında bilgi sahibi oldular.