Mrt

2023- 2024 Eğitim Öğretim Yılında birinci sınıfta öğrenim gören öğrencilerimizin okuma ve yazmayı öğrenmeleri dolayısıyla, okulumuzda okuma bayramı etkinliği düzenlendi. Okuma bayramı etkinliğine İmranlı Kaymakamı sayın Yusuf Kaan KIRIK, İmranlı İlçe Millî Eğitim Müdürü sayın Taşkın DOĞAN, İmranlı İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü sayın Adem BIÇAK, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Okuma bayramında öğrencilerimiz günün anlamına ilişkin konuşmalar yaptılar ve şiirler okudular. Ardından İmranlı Kaymakamı sayın Yusuf Kaan KIRIK ve İmranlı İlçe Millî Eğitim Müdürü sayın Taşkın DOĞAN, öğrencilere belgelerini verdiler. İmranlı Kaymakamı sayın Yusuf Kaan KIRIK, okuma ve yazmayı öğrenen öğrencileri tebrik ederek, bu süreçte emeği geçen sınıf öğretmenlerine ve velilere teşekkür etti.

Mrt

4-A sınıfında öğrenim gören öğrencilerimiz HEDEF Sanat projesi ile Türkçe dersi "Millî Kültürümüz" temasını ilişkilendirerek; Türk kilimlerinin motiflerinden esinlenerek kendi kilimlerini tasarladılar.

Mrt

"1- 7 Mart Deprem Haftası" dolayısıyla okulumuzda, deprem, personel tahliye ve yangın tatbikatları gerçekleştirildi.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi için öğrencilerimizin hazırladığı Atasözü ve Deyim Resimleme sergisi okulumuzda gerçekleştirildi. Sergiye İmranlı İlçe Millî Eğitim Müdürü sayın Taşkın DOĞAN,  İmranlı İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü sayın Adem BIÇAK, okul müdürleri, veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Sergi sonunda İmranlı İlçe Millî Eğitim Müdürü sayın Taşkın DOĞAN, serginin hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Şbt

Sivas Valiliği himayelerinde Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen HEDEF projesi kapsamında düzenlenen, il genelindeki okullarda 28.02.2024 tarihinde 4. ders saatinde gerçekleştirilen "Okuyan Nesil" etkinliğine okul olarak katılım sağladık.

Şbt

ÇEDES Projesi Şubat ayı değeri olan "sabır" değerini öğrencilerimize kazandırmak için, değerler kulübünce pano çalışması ve tohum ekimi gerçekleştirildi.

Şbt

Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Görevlisi Kemal DEMETÇİÇEK tarafından, okulumuzda öğrenim gören öğrencilerimize deprem farkındalık eğitimi verildi. Depremin öncesinde, deprem anında ve depremin sonrasında yapılması gerekenlerin anlatıldığı eğitim için sayın Kemal DEMETÇİÇEK'e teşekkür ederiz.

Şbt

Sivas Valiliği himayelerinde Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen HEDEF projesi kapsamında düzenlenen, il genelindeki okullarda 09.02.2024 tarihinde 1. ders saatinde gerçekleştirilen "Okuyan Nesil" etkinliğine okul olarak katılım sağladık.

Şbt

Okulumuzda dijital okuryazarlık bilinci oluşturmak, dijital yetkinlikleri geliştirmek, web2 araçlarını kullanarak basit projeler oluşturmak ve farklı kültürler ile işbirliği yapmak amacı ile başladığımız, Türkiye, İtalya, İspanya ve Sırbistan ortaklığı ile yürütmeyi amaçladığımız Journey to Digital World isimli eTwinning projesinin ilk tanışma toplantısına İngilizce öğretmenimiz Gülşah ASLAN katılım sağladı.

Ock

Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğünce hazırlanan, öğrencilerimizin yarıyıl tatilini daha verimli geçirmeleri için etkinlik önerilerinin yer aldığı "Ailemle Oynuyorum, Okuyorum Yarıyıl Tatil Kitabım" kitapçığına ulaşmak için tıklayınız.

Ock

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı birinci dönemi, İmranlı Kaymakamı Sayın Yusuf Kaan KIRIK'ın, İmranlı İlçe Millî Eğitim Müdürü Sayın Taşkın DOĞAN'ın ve İmranlı İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Sayın Adem BIÇAK'ın da katıldığı karne dağıtım töreniyle sona erdi. İlk dönemki emekleri için öğrencilerimize, öğretmenlerimize, okul çalışanlarımıza ve velilerimize teşekkür ederiz. Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize iyi tatiller dileriz.

Ock

Millî Eğitim Bakanlığınca yayımlanan Hareketli Yaşam ve Sportif Faaliyetler Yıllık Çalışma Planı uyarınca, 1-B, 2-B, 3-A ve 3-B sınıflarında öğrenim gören öğrencilerimiz sınıflarında ve okul bahçemizde jimnastik hareketleri yaptılar.

Ock

Millî Eğitim Bakanlığınca yayımlanan Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu kılavuzunda yer alan mendil kapmaca ve yakantop oyunlarını, 2-B, 3-A ve 3-B sınıflarında öğrenim gören öğrencilerimiz okul bahçemizde oynadılar.

Ock

"HEDEF Okuyan Nesil" ve "Dilimizin Zenginlikleri" projeleri kapsamında Sözcük Oyunu yarışmasının ilkini, 4-A ve 4-B sınıfında öğrenim gören öğrencilerimiz ile gerçekleştirdik.

Ock

Sivas Valiliği himayelerinde Sivas İl Millî Eğitim Müdürlüğünce yürütülen HEDEF projesinin alt amaçlarından olan HEDEF OKUYAN NESİL projesi kapsamında okulumuzda,

• 1-A ve 1-B sınıfında öğrenim gören öğrencilerimize öğretmenleri tarafından okul kütüphanemiz tanıtıldı ve okul kütüphanesinde kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi.
  • 1-B ve 3-A sınıfında öğrenim gören öğrencilerimiz okudukları masalların, kitapların resimlerini çizdiler.
  • 2-A sınıfında öğrenim gören öğrencilerimiz, okudukları kitapları arkadaşlarına anlattılar. Anlatmadan önce diğer öğrenciler kitapların kapak resminden ve isminden yola çıkarak, kitapların konusunu tahmin etmeye çalıştılar.
  • 3-B sınıfında öğrenim gören öğrencilerimiz, okudukları kitapların hikâye unsurlarını arkadaşlarıyla paylaştılar.