Ock

Sivas Valiliği himayelerinde Sivas İl Millî Eğitim Müdürlüğünce yürütülen HEDEF projesinin alt amaçlarından olan HEDEF SANAT projesi kapsamında okulumuzda

• 1-A ve 1-B sınıfında öğrenim gören öğrencilerimiz kukla gösterisi yaptılar.
  • 2-B sınıfında öğrenim gören öğrencilerimiz karikatür çizme etkinliği gerçekleştirdiler.
  • 3-A sınıfında öğrenim gören öğrencilerimiz krapon kâğıdını kullanarak Türk Bayrağı yaptılar.
  • 3-B sınıfında öğrenim gören öğrencilerimiz krapon kâğıdını kullanarak resim yaptılar.
  • 4-A sınıfında öğrenim gören öğrencilerimiz mandala boyama etkinliği gerçekleştirdiler.

Ock

Sivas Valiliği himayelerinde Sivas İl Millî Eğitim Müdürlüğünce yürütülen HEDEF projesinin alt amaçlarından olan HEDEF BİLİM projesi kapsamında okulumuzda,

• 2-A sınıfında öğrenim gören öğrencilerimiz geometrik cisimleri kendi yaptıkları maketlerle somutlaştırdılar.
  • 4-B sınıfında öğrenim gören öğrencilerimiz de maddenin özelliklerini duyu organları ile belirleme etkinliğini gerçekleştirdiler.
  • 3-A sınıfında öğrenim gören öğrencilerimiz, ışığın görmedeki etkisini incelemek için etkinlik gerçekleştirdiler.
  • 1-A sınıfında öğrenim gören öğrencilerimiz, toplama ve çıkarma işlemlerini uygulamalı olarak gerçekleştirdiler.
  • 2-B sınıfında öğrenim gören öğrencilerimiz, bilim dergilerini incelediler.

Ara

4-A sınıfında öğrenim gören öğrencilerimiz, Sivas Valiliği himayelerinde Sivas İl Millî Eğitim Müdürlüğünce yürütülen HEDEF projesi "HEDEF BİLİM" alt amacı kapsamında mıknatıs oltası deneyini yaptılar. Bu deneyle öğrencilerimiz mıknatısın hangi cisimler üzerinde etki yaptığını hangi cisimler üzerine etki yapmadığını öğrendiler. 2-A sınıfımızda öğrenim gören öğrencilerimiz de "HEDEF SANAT" alt amacı kapsamında kukla yaptılar ve yaptıkları kuklaları karşılıklı konuşturdular.

Ara

4-B sınıfında öğrenim gören öğrencilerimiz, Sivas Valiliği himayelerinde Sivas İl Millî Eğitim Müdürlüğünce yürütülen HEDEF projesi "HEDEF OKUYAN NESİL" alt amacı kapsamında okudukları kitabı okul kütüphanemizde arkadaşlarına anlattılar; "HEDEF REHBERLİK" alt amacı kapsamında da "Hedef Belirleme" etkinliğini gerçekleştirdiler. 1-B sınıfında öğrenim gören öğrencilerimiz, meslekleri tanıdılar.

Ara

20- 27 Aralık Mehmet Akif ERSOY'u Anma Haftası kapsamında okulumuzda anma programı düzenlendi. Programda öğrencilerimiz, Mehmet Akif ERSOY'un hayatını, edebî kişiliğini ve İstiklâl Marşı'mızın yazılma sürecini anlatan yazılar ve şiirler okudular.

Ara

Aralık ayında, ÇEDES projesi ve Sivas Valiliği himayelerinde, Sivas İl Millî Eğitim Müdürlüğünce yürütülen HEDEF projesi "HEDEF DEĞERLER EĞİTİMİ" alt amacı kapsamında; yardımseverlik ve merhamet değerlerini öğrencilerimize kazandırmak amacıyla,

• Askıda ekmek uygulamasına öğrencilerimiz destek verdi.
  • Pano çalışması gerçekleştirildi.
  • Yardımseverlik ve merhamet temalı kısa film öğrencilerimize izletildi.

Ara

Aralık ayında Sivas Valiliği himayelerinde, Sivas İl Millî Eğitim Müdürlüğünce yürütülen HEDEF projesi "HEDEF SPOR" alt amacı kapsamında öğrencilerimiz,

• Mendil kapmaca
  • Yakantop
  • İstop
  • Bezirganbaşı gibi geleneksel çocuk oyunlarını oynadılar.

Ara

Atatürk İlkokulu 15 Temmuz Çocuk Gazetesi Özel Sayısına (Aralık 2023) ulaşmak için tıklayınız.

Ara

20.12.2023 tarihinde 6. ders saatinde, "Afet Farkındalık Saati" kapsamında, "AFAD Okul Afet Farkındalık Eğitimi Sunumu" öğrencilerimize kendi öğretmenleri tarafından anlatıldı. Sunum sonunda, olası bir deprem anında yapılması gereken "Çök, Kapan, Tutun" uygulamalı olarak öğrencilerimize yaptırıldı.

12- 18 Aralık Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında okulumuzda,

• Pano çalışması yapıldı.
  • Kutlama programı gerçekleştirildi.
  • Velilerimizce yerli mallarının kullanılarak hazırlandığı yemeklerin ve meyvelerin yer aldığı öğle yemeği etkinliğinde, öğrencilerimiz arkadaşlarıyla birlikte sınıflarında öğle yemeklerini yediler.