Nis

ÇEDES Projesi Nisan ayı değerleri olan sevgi, saygı ve vefa değerlerini öğrencilerimize kazandırmak için, değerler kulübünce pano çalışması gerçekleştirildi ve aile büyükleri ziyaret edildi. Ayrıca öğrenciler birbirlerine aralarındaki sevgi ve dostluk bağlarını güçlendirmek için hediyeler verdiler.

Nis

Sivas Valiliği himayelerinde Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen HEDEF projesi kapsamında düzenlenen, il genelindeki okullarda 29.04.2024 tarihinde 6. ders saatinde gerçekleştirilen "Okuyan Nesil" etkinliğine okul olarak katılım sağladık.

Mrt

2-B sınıfında öğrenim gören öğrencilerimiz, geleneksel çocuk oyunlarımızdan Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu kitapçığında da yer alan "Yağ Satarım Bal Satarım" oyununu oynadılar.

Mrt

HEDEF BİLİM projesi çerçevesinde 4-B sınıfında öğrenim gören öğrencilerimiz, karışımların ayrılmasında kullanılabilecek yöntemleri deney yaparak öğrendiler.

Mrt

ÇEDES Projesi Mart ayı değeri olan "Vatanseverlik" değeri ile ilgili, Değerler Kulübünce pano hazırlandı.

Mrt

Sivas Valiliği himayelerinde Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen HEDEF projesi kapsamında düzenlenen, il genelindeki okullarda 18.03.2024 tarihinde 1. ders saatinde gerçekleştirilen "Okuyan Nesil" etkinliğine okul olarak katılım sağladık.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı okulumuzda gerçekleştirildi. Programda öğrencilerimiz, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin tarihimizdeki önemine dair yazılar ve şiirler okudular, hazırladıkları oratoryo gösterilerini arkadaşlarına sundular. Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde bir kez daha, başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, bu güzel vatanı bizlere armağan eden bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyoruz.

Mrt

Sivas Valiliği himayelerinde Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen HEDEF projesi kapsamında düzenlenen, il genelindeki okullarda 15.03.2024 tarihinde 6. ders saatinde gerçekleştirilen "Okuyan Nesil" etkinliğine okul olarak katılım sağladık.

Mrt

12 Mart İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Âkif ERSOY'u Anma Günü programı okulumuzda gerçekleştirildi. Programda öğrencilerimiz, Mehmet Âkif ERSOY'un hayatını, İstiklâl Marşı'mızın yazılma ve kabul edilme sürecini anlatan yazılar ve şiirler okudular. Son olarak 12 Mart İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Âkif ERSOY'u Anma Günü temalı resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize hediyeleri verildi.

Mrt

1-7 Mart Yeşilay Haftası okulumuzda kutlandı. Kutlama programında öğrencilerimiz Yeşilay'ın kuruluş amacı, çalışmaları hakkında bilgilendirici metinler, bağımlılıkla mücadele temalı şiirler okudular.

Mrt

Öğrencilerimiz "Sıfır Atık Projesi" kapsamında, atık malzemelerden yaptıkları eserleri arkadaşları ve öğretmenleri için sergilediler. Öğrencilerimizde geri dönüşüm bilinci oluşturulması amacıyla düzenlenen sergide atık malzemelerden yapılan kumbaradan kalemliğe, hayvan figürlerinden çeşitli tasarımlara birçok eser sergilendi.

Mrt

2023- 2024 Eğitim Öğretim Yılında birinci sınıfta öğrenim gören öğrencilerimizin okuma ve yazmayı öğrenmeleri dolayısıyla, okulumuzda okuma bayramı etkinliği düzenlendi. Okuma bayramı etkinliğine İmranlı Kaymakamı sayın Yusuf Kaan KIRIK, İmranlı İlçe Millî Eğitim Müdürü sayın Taşkın DOĞAN, İmranlı İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü sayın Adem BIÇAK, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Okuma bayramında öğrencilerimiz günün anlamına ilişkin konuşmalar yaptılar ve şiirler okudular. Ardından İmranlı Kaymakamı sayın Yusuf Kaan KIRIK ve İmranlı İlçe Millî Eğitim Müdürü sayın Taşkın DOĞAN, öğrencilere belgelerini verdiler. İmranlı Kaymakamı sayın Yusuf Kaan KIRIK, okuma ve yazmayı öğrenen öğrencileri tebrik ederek, bu süreçte emeği geçen sınıf öğretmenlerine ve velilere teşekkür etti.

Mrt

4-A sınıfında öğrenim gören öğrencilerimiz HEDEF Sanat projesi ile Türkçe dersi "Millî Kültürümüz" temasını ilişkilendirerek; Türk kilimlerinin motiflerinden esinlenerek kendi kilimlerini tasarladılar.

Mrt

"1- 7 Mart Deprem Haftası" dolayısıyla okulumuzda, deprem, personel tahliye ve yangın tatbikatları gerçekleştirildi.